Siepman: "Vertrek Van der Horst verrassing"

Het aanstaande vertrek van hockey-internationals Rob Reckers en Robert van der Horst bij hun club Oranje Zwart komt bij OZ hard aan. De club is vooral verbijsterd over het vertrek van Van der Horst, een van de drijvende krachten achter het Eindhovense elftal.

"Dit komt als een donderslag bij heldere hemel," zo laat coach Toon Siepman weten. "Het is echt een verrassing. Robert was met de club bezig zijn contract te verlengen tot de Olympische Spelen van Londen in 2012. We maakten hem zelfs deelgenoot van de strategie van OZ. Welke spelers er zouden worden aangetrokken en wie moesten blijven. Daar was hij de spil in."

Siepman begrijpt niet waarom Van der Horst de overstap maakt naar Rotterdam, terwijl het kunstgras in Eindhoven aan zijn voeten lag. "Vervolgens zegt Robert andere ambities te hebben. Onbegrijpelijk. Het is vreemd dat een speler vertrekt om wie het elftal is gebouwd en die werd betrokken bij het beleid."

Het afscheid van Reckers kwam niet als een verrassing bij Siepman. Beiden probeerden er de afgelopen jaren alles uit te halen wat er in zat, dat mislukte helaas. Reckers hierover: "Ik ga niet graag weg, maar de klik met Roger en Toon was niet goed. We hebben er niet het maximale uit gehaald, terwijl er wel meer in zat. Dan moet je voor jezelf kiezen. Ik heb geen angst voor de toekomst van de club, al is het wel een gevoelige tik dat er ineens 300 interlands aan ervaring wegvalt." Waar Reckers zijn wedstrijden gaat spelen, is nog onbekend.