Van Cutsen en Pang uitgeschakeld

In de achtste finales van de Singapore Super Series zijn Rachel van Cutsen en Eric Pang er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Van Cutsen verloor in drie games van Salakjit Ponsana uit Thailand. Eric Pang was, eveneens in drie games, niet opgewassen tegen Jan O. Jörgensen uit Denemarken.

Rachel van Cutsen kwam in actie tegen Salakjit Ponsana, die gisteren voor de grootste verrassing in het vrouwentoernooi had gezorgd door door te winnen van de nummer vier geplaatst, Wang Chen uit Hongkong. Op papier leek Van Cutsen - nummer 57 van de wereld - dan ook kansloos te zijn. De eerste game bevestigde dat beeld: 6-21 verlies. Maar de winnares van de Badminton Europe Finals in Assen kwam ijzersterk terug met 22-20 winst. In de tweede game moest ze op 18-20 twee matchpoints wegpoetsen. In de beslissende derde game liep ze direct tegen een achterstand aan. Die wist ze niet meer ongedaan te maken. Ponsana, nummer twintig van de wereld, plaatste zich met 13-21 voor de kwartfinales.

Ook Eric Pang (nummer 27) kwam in actie tegen een hoger geplaatste speler. De Deen Jan O. Jörgensen staat 21ste op de wereldranglijst. Er was twee games lang sprake van een gelijkopgaande partij: 21-18 en 18-21. Maar in de derde game nam Jörgensen snel een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf: 15-21.

Later vandaag komt Judith Meulendijks in het enkelspel in actie tegen Fu Mingtian uit Singapore. Het dubbel Rachel van Cutsen/Paulien van Dooremalen speelt tegen de als eerste geplaatsten Chin Eei Hui/Wong Pei Tty (Maleisië).

Submitter:  Bron: FOK!sport