Hill waarschuwt F1 voor fouten IndyCar Series

Voormalig wereldkampioen Damon Hill waarschuwt de Formule 1-teams dat ze niet dezelfde fout moeten maken als de IndyCar Series in de jaren negentig deed. Door een splitsing kan de sport behoorlijk aan populariteit gaan dalen.

In de Verenigde Staten waren de IndyCar Series halverwege de jaren negentig erg populair. Door een ruzie werd het kampioenschap gesplitst in CART Series en Indy Racing League. Tegenwoordig zijn beide raceklasses weer gefuseerd, maar het geheel is in totaliteit minder populair dan de serie begin jaren negentig was. Grote profiteur hiervan was de NASCAR die beide series ruim voorbijgestreefd is.

"Je hoeft alleen maar even over de oceaan te kijken om te zien wat een splitsing van een kampioenschap kan doen. Het is lastig om mensen voor een bepaalde sport te winnen, dus wat zullen ze doen met twee aparte kampioenschappen? Het maakt de sport minder sterk," meent Hill.

De oud-coureur vindt verder dat het afgelopen moet zijn met alle politieke spelletjes, want die jagen vele fans weg. "De laatste jaren is het verschrikkelijk en vele mensen hebben al hun vraagtekens gezet bij de leiding van de sport. En daar gaat het juist om. Het lijkt wel op de show van Jerry Springer en dat is niet om de juiste redenen vermakelijk, maar het stoot ook mensen af."