Berlusconi: "Maldini is de beste"

AC Milan heeft het genoegen om meer dan één speler van wereldklasse te bezitten. Een keuze maken kost de president van de Rossoneri, Silvio Berlusconi, echter geen enkele moeite.

Het lijkt onvermijdelijk. Zelfs Paolo Maldini lijkt een einde van zijn Latijn te kennen. Het is zijn 25e seizoen bij AC Milan. Nooit speelde hij ergens anders. Maldini is Milan en Milan is op dit moment Silvio Berlusconi.

De grote baas stak zijn mening niet onder stoelen of banken: "In de lijst van beste Milan spelers van de laatste 20 jaar, zet ik hem bovenaan." Voor Berlusconi is er geen twijfel over mogelijk. "We hebben altijd van Paolo gehouden en nog steeds, omdat hij altijd laat zien wat een groot professional en toewijding aan je club inhoudt."

Er wordt nog flink getwist over wie de legendarische aanvoerder van Milan moet opvolgen. Middenvelder Massimo Ambrosini is een mogelijkheid. Maldini zelf zou Kaká de band willen geven en Berlusconi heeft zijn eigen mening. "Ik denk dat we al een speler met een groot hart, die ook een groot man is, hebben. Hij heet Gennaro Gattuso."