Impey woedend op Bos

Daryl Impey heeft geen goed woord over voor Theo Bos. De coureur werd afgelopen zondag, in de laatste etappe van de Ronde van Turkije, door de Nederlander van zijn fiets getrokken en tegen de dranghekken gegooid.

"Het is duidelijk te zien dat hij mij opzettelijk van de fiets trok. Hij verdient het niet om nog langer deel uit te maken van het peloton," was de ongezouten mening van Impey. "De UCI moet echt iets doen aan zijn gevaarlijke gedrag op de fiets."

Bij de valpartij liep Impey een gebroken tand en diverse wonden aan zijn gelaat en elleboog op. Daarnaast liep hij ook nog eens een zware blessure aan zijn rug op. "Ik mag mij niet bewegen. Dat is zeer frustrerend. Zo had ik me mijn dag in het geel niet voorgesteld. Als Bos ooit nog eens tegenkom, zal ik hem zeggen wat voor een idioot hij is. Het is voor mij logisch dat hij deze week niets heeft bereikt hier. Hij was te druk om te laten blijken wat een held hij op de baan was."

Bos werd overigens niet voor zijn 'actie' gestraft, omdat Impey zich tijdens het bewuste moment ook zou hebben misdragen. Dit is tegen het zere been van Lance Armstrong, die liever zou zien dat de renner van Rabobank een zware straf krijgt.