Ferrari nog puntloos na China

Ferrari is ook in de derde Formule 1-race in 2009 puntloos gebleven. Felipe Massa viel in de regen in de tweede safety carperiode uit met een defecte aandrijving, terwijl Kimi Räikkönen met grip worstelde en als tiende over de meet kwam.

"We hebben ook fouten gemaakt, maar we zijn overduidelijk niet snel genoeg. Toch verwacht ik dat als wij in Barcelona nieuwe onderdelen gaan introduceren, het beter zal gaan," aldus de Fin die alle hoop op de nieuwe onderdelen heeft gezet. "Als het vandaag droog was geweest, hadden we punten kunnen scoren. Ook in die omstandigheden hebben we weinig grip, maar in de regen is het helemaal erg"

Teamgenoot Massa zei dat de Italiaanse bolide niet snel en betrouwbaar genoeg is. "We zitten in een lastige situatie. Dit is niet wat we gewend zijn, maar ik geloof nog steeds in dit team. Ik denk dat we goede kansen hebben om onze problemen op te lossen en ik ben erg gemotiveerd om daar mijn steentje aan bij te dragen. Ik heb moeilijke situaties in het verleden meegemaakt en ik zal er alles aan doen om iedereen te motiveren."