Palyama naar laatste acht Warschau

Met drie eclatante overwinningen heeft Dicky Palyama de kwartfinale bereikt van de Polish International, dat deel uitmaakt van de Europese challengertour.

Palyama, als derde geplaatst, won gisteren één partij met 2-0 en vandaag twee duels, eveneens in twee games. Vooral zijn 21-16 en 21-11 winst tegen de gevreesde Rus Ivan Sozonov was van grote klasse. Elke overwinning is van groot belang voor Palyama, die met een 24e plaats op de wereldranglijst de beste Nederlander is. Palyama heeft nog niet veel challengertoernooien gespeeld en om de 'Badminton Europe Finals' in Assen te halen, moet hij een forse achterstand wegwerken op de hoogstgenoteerde Nederlander, Rune Massing. Massing verloor in Warschau in de eerste ronde.

Rachel van Cutsen (7) was na een lange blessureperiode weer terug. Ze speelde in de tweede ronde een wisselvallige wedstrijd tegen de Oekraïnse Elena Prus. In de tweede game had Van Cutsen twee matchpoints. Die wist ze echter niet te benutten. Uiteindelijk verloor ze in drie games.

Submitter:  Bron: FOK!sport