Brawn GP presteert goed in Australië

Brawn GP kende op vrijdag in Melbourne een uitstekende dag. Jenson Button en Rubens Barrichello eindigden als tweede en vijfde tijdens de vrije trainingen en toonden hiermee aan dat de resultaten van de winter doorgezet werden.

"Om hier in Melbourne te zijn is een geweldige prestatie van het team en het voelt goed om weer in de auto te zitten en aan de racestrategie te werken", aldus Barrichello. "Ondanks ons beperkte aantal testkilometers, hebben we een competitieve auto en konden we flink wat werk verzetten vandaag. We hebben de beide bandencompounds getest en we zijn blij met de prestaties, dus ik verwacht een sterke kwalificatie voor morgen."

Ook Button was zeer positief gestemd over de eerste dag van het nieuwe seizoen. "Het is erg fijn om eindelijk aan het seizoen te beginnen. We hadden een goede eerste dag en de snelheid in de lange runs ziet er goed uit, zeker op de harde band. We hebben nog wat werk te doen als het gaat om de zachte band en dat is dan ook een prioriteit voor morgen. Ik had verkeer tijdens mijn beide runs op nieuwe banden, dus het is jammer dat we niet weten hoe snel we zijn over één ronde. Er is morgen echter genoeg tijd om dat uit te zoeken," aldus de Brit.