BMW Sauber kampt met gebrek aan grip

BMW Sauber kende een goede winter, maar in de eerste vrije trainingen in Australië zat het team er niet goed bij. Nick Heidfeld eindigde de vrijdag als elfde en veertiende, terwijl Robert Kubica dertiende en vijftiende werd. Beide rijders klaagden over een gebrek aan grip op Albert Park.

Hoofdengineer Willy Rampf is blij dat het seizoen begonnen is. Hij is echter niet te spreken over de prestaties van zijn team. "We kenden vandaag geen enkel technisch probleem en ook KERS werkte prima. We hebben dan ook een volledig programma afgewerkt. We hebben ons geconcentreerd op de raceafstelling, maar daar zijn we momenteel niet blij mee. De sleutel zal zijn om beide bandencompounds optimaal te laten presteren. We gaan hier de derde sessie voor gebruiken."

Heidfeld rijdt dit weekend in tegenstelling tot zijn teamgenoot Kubica met KERS. De Duitser was niet blij met zijn prestaties tot nu toe. "Het is leuk om eindelijk los te zijn. We kenden geen problemen en hebben een volledig programma afgewerkt. Albert Park is geen permanent circuit en daardoor was er weinig grip. Het verbeterde wel iets gedurende de dag, maar nog steeds is het niet optimaal," aldus Heidfeld.

Submitter:  Bron: FOK!sport