Fikse bezuinigingen op komst bij Willem II

Willem II zal de komende maanden behoorlijk in de eigen organisatie gaan snijden om de financiële positie van de club wat rooskleuriger te maken. Zo zal er worden bezuinigd op de A-selectie en zullen er ook bij het personeel en de scouting klappen vallen.

Naast deze ingrepen verdwijnt het belofteteam als trainingsgroep en worden de elftallen C2 en D2 opgeheven. Met de drastische ingrepen wil Willem II het eigen vermogen weer laten toenemen en weer financieel gezond worden. De Tilburgers kwamen de afgelopen jaren tweeënhalf miljoen euro tekort, terwijl dit tekort het afgelopen jaar opliep naar drieënhalf miljoen euro.

"Ik wil allereerst benadrukken dat we het niet over schuld hebben, maar over een sterke afname van het eigen vermogen", aldus technisch directeur Andries Jonker in Voetbal International. "We hebben geen vermogende eigenaar, geen gemeente die financieel bijspringt, waardoor er geen andere oplossing is dan deze pijnlijke operatie."

"De laatste tien jaar hebben we via transferinkomsten onze begroting nog op orde kunnen houden, maar die tijd is voorbij", vervolgt Jonker zijn verhaal. "De kredietcrisis raakt ook Willem II en als we werkelijk de weg omhoog willen inzetten, is daadkracht gewenst. Afgelopen week hebben we naar onze eigen mensen de situatie gecommuniceerd en de komende maanden zullen de individuele gesprekken plaatshebben. Gemakkelijk zal het zeker niet worden, want veel banen en posities staan op de tocht."