Hoogerland wint Driedaagse van West-Vlaanderen

In de driedaagse van West-Vlaanderen is de eindzege gegaan naar Vacansoleil-renner Johnny Hoogerland. De 25-jarige Zeeuw legde de basis voor de eindwinst in de eerste etappe, die hij winnend afsloot. In de door de Belg Wouter Weylandt gewonnen derde etappe kwam de leiding niet meer in gevaar.

De derde etappe voerde de renners over 185,7km naar Ichtegem. Onderweg moesten de renners onder meer de befaamde Kemmelberg beklimmen. Een sterke Vacansoleil-ploeg controleerde de etappe en in de finale zat leider Hoogerland steeds attent mee vooraan. Uiteindelijk ging er een groep van 25 tot 30 renners sprinten om de zege. In de sprint was Weylandt de sterkste.

In het eindklassement bleef Hoogerland Kevin Ista en ploegmaat Jens Mouris voor. Het Vacansoleil Pro Cycling Team kan met drie podiumplekken in drie etappes en de eindzege tevreden terugkijken op deze Driedaagse. Ploegleider Van Der Schueren straalde van trots over de wijze waarop de acht van Vacansoleil de koers op zaterdag en zondag wisten te controleren.

Hoogerland was dit seizoen al goed op dreef met onder andere een vierde plaats in het eindklassement van de Ster van Bessèges In 2008 werd de Driedaagse gewonnen door Bobbie Traksel, hij rijdt in 2009 voor Vacansoleil. Op zaterdag werd diezelfde Traksel tweede achter de Italiaanse winnaar Napolitano.

Submitter:  Bron: FOK!sport