Chardy en Tsonga naar finale Johannesburg

Jeremy Chardy heeft voor een grote verrassing gezorgd in Johannesburg door in de halve finale de als tweede geplaatste Spanjaard David Ferrer te verslaan. In de finale treft hij Jo-Wilfried Tsonga, die zich zonder al te veel moeite ontdeed van Frederico Gil.

Lange tijd leek er niets aan de hand te zijn voor Ferrer. Hij trok de eerste set met gemak naar zich toe met 6-1 en hoewel het minder makkelijk ging dan in set 1 had hij ook in het vervolg de beste papieren. Op 5-4 kon hij de wedstrijd uitserveren en kwam hij zelfs tot 40-30. Het Franse talent brak echter toch nog terug en werkte ook in de tiebreak twee matchpoints weg om uiteindelijk met 11-9 de set naar zich toe te trekken.

In de derde set ging het lang gelijk op. Beide spelers gingen relatief gemakkelijk door hun servicegames heen en opnieuw moest de tiebreak beslissing brengen. Het was Ferrer die de eerste minibreak wist te plaatsen, maar opnieuw toonde Chardy zich van zijn beste kant. Hij liep uit naar een 5-2 voorsprong en won uiteindelijk de tiebreak met 7-4.

In de finale ontmoet Chardy met Tsonga een landgenoot en direct de hoogstgeplaatste speler. Tsonga is nog altijd zonder serverlies deze week en kwam ook tegen Gil niet in de problemen. Hij won met 6-3 en 6-4.