FC Utrecht moet nieuwe trainer aanstellen

Nog vóór het einde van de maand moet FC Utrecht 'een nieuwe en volwaardige trainer' aanstellen, zo hebben de CBV en de KNVB in gezamenlijkheid besloten. Dat betekent dat de club geen dispensatie krijgt voor Ton du Chatinier, die na het ontslag van Willem van Hanegem is benoemd als interim-trainer.

De oud-speler van de club is nog bezig met de cursus Coach Betaald Voetbal en daarom zou Nol de Ruiter (ex-trainer en nu scout) als stroman moeten fungeren. Maar behalve het A-diploma moet een trainer sinds juli 2008 ook beschikken over de UEFA Pro-licentie.

"Soms is er sprake van overmacht en verlenen we dispensatie, maar in dit geval niet", zegt CBV-directeur Gerard Marsman. "Utrecht heeft dit zelf bedacht, door de gediplomeerde trainers te ontslaan. Dan moet je ook nadenken over oplossingen."

Na het vertrek van Van Hanegem nam de nieuwe assistent-trainer Du Chatinier de eindverantwoordelijkheid op technisch gebied over. Hij heeft de steun van de spelers en de supporters. Technisch directeur Piet Buter meldde zich ziek en keert evenmin terug bij FC Utrecht.