Kuipers speelt voor toekomst bij FC Zwolle

Onlangs maakte Nick Kuipers op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar FC Zwolle. Bij de club uit de Jupiler League hoopt Kuipers zich te kunnen bewijzen.

Bij Utrecht loopt zijn contract namelijk af na dit seizoen. De Domstedelingen hebben een optie om de verbintenis voor april te verlengen, maar Kuipers vraagt zich af hoe de situatie over twee maanden is bij het dit seizoen rumoerige Utrecht.

"Ik heb meerdere kansen om een contract in het betaald voetbal af te dwingen. Bij Utrecht, waar veel onduidelijk is, in Zwolle of nog ergens anders", zegt Kuipers hierover tegen De Stentor.

De back is in ieder geval maar wat blij met zijn kans bij Zwolle. "Ik was achter Nesu en Shew-Atjon derde keus, dan kom je in het eerste niet aan spelen toe", legt Kuipers uit.

"De club wist in eerste instantie niet of Nesu haalbaar was en liet daarom Shew-Atjon bijtekenen. Heel begrijpelijk allemaal, maar vervelend voor mij."

Bij Zwolle hoopt het talent een hoop te kunnen bijleren. "Als verdediger moet ik zeker nog beter worden. Van Hanegem vond mij ook nog niet hard genoeg, het mag allemaal wat Italiaanser."