Buter vertrekt mogelijk bij Utrecht

Officieel staat hij nog op de loonlijst bij FC Utrecht, maar de kans dat Piet Buter zijn werkzaamheden als technisch directeur van de Domstedelingen gaat hervatten is te verwaarlozen.

Kort na het ontslag van Willem van Hanegem meldde Buter zich ziek. Het gedwongen vertrek van De Kromme heeft bij hem te diepe sporen achtergelaten. "Ik weet dat ik nooit meer zal werken bij een fantastische club als FC Utrecht," reageert een emotionele Buter in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat doet pijn."

"De samenwerking met de collega's op trainingscomplex Zoudenbalch was prettig, net als het contact met de businessclub en de supporters. Het is jammer en triest dat de club nu het lachertje is van het Nederlandse voetbal." Ondanks het feit dat hij FC Utrecht een warm hart toedraagt, zal hij dus waarschijnlijk niet meer terugkeren als technisch directeur van de club. "Mijn contract verleng ik sowieso niet. Binnenkort praat ik met de directie."

"De verhoudingen zijn flink verstoord. Ik ben geen wegloper, maar er is wat gebroken, het vertrouwen is weg. De kans dat ik tijdelijk terugkom is heel erg klein." De 59-jarige Haarlemmer maakt in het interview ook duidelijk dat hij clubeigenaar Frans van Seumeren als de kwade genius in deze soap beschouwt. Zowel bij het ontslag van Van Hanegem als het vertrek van de vier assistent-trainers speelde Van Seumeren volgens Buter een kwalijke rol. Bovendien bleek tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen dat ook Buter op de nominatie stond om te worden weggestuurd door de eigenaar.

Buter heeft dan ook geen goed woord over voor Van Seumeren. "Ik wist precies hoe Van Seumeren over Willem en mij dacht. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij me steunde. Bij thuiswedstrijden zat hij een rij achter me altijd af te geven op de aankopen. Niets deugde."