Uitslagen Spanje speelronde 16

FC Barcelona gaat de winterstop in met een voorsprong van maar liefst tien punten. De directe concurrentie ging afgelopen weekend de mist in, waardoor de Catalanen op rozen zitten.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de topper tussen Real Madrid en Valencia.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de topper tussen Villarreal en Barcelona.

Sevilla kende een lastig duel bij RCD Mallorca, waar maar weinig kansen gecreëerd werden in het Ono Estadi. De nummer drie van La Liga ontsnapte in de eerste helft meermaals aan een terechte achterstand, maar pogingen van Juan Arango en Fernando Valera passeerden Andrés Palop maar net niet. Dat het niet liep bij Sevilla viel ook trainer Manolo Jiménez op. De opgewonden coach moest van arbiter Muñíz Fernández dan ook naar de tribune verkassen. Uiteindelijk zou er niet gescoord worden op het eiland, desondanks stijgen de bezoekers naar een tweede plaats.

Het geplaagde Osasuna kende eindelijk een echt goed duel. Het bezoekende Getafe werd in Pamplona van het kastje naar de muur gestuurd, en keek bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Roberto Soldado deed na rust met twee treffers nog wel wat terug, maar kon een 5-2 nederlaag niet voorkomen. Valladolid heeft dure punten laten liggen bij Numancia. In Soria stond de nummer acht na ruim tachtig minuten op een 1-3 voorsprong, maar moest deze alsnog huiswaarts met een nederlaag door late goals van Javier Del Pino, Carlos Aranda en Gorka Brit.