Van Basten: "HSV is mooie uitdaging"

Ajax moet het aanstaande donderdag, in het kader van de UEFA Cup, tegen HSV opnemen. Tot nu toe wisten de Amsterdammers drie punten in de wacht te slepen. Extra punten zijn dus meer dan welkom en zullen tegen de Duitsers gepakt moeten worden.

"HSV zal de wedstrijd serieus aanpakken. Ik denk niet dat HSV ons direct vanaf het begin onder druk zal zetten. Zo hebben ze de laatste tijd in ieder geval niet gespeeld. Ook gezien het spel in de Bundesliga verwacht ik dat HSV iets meer zal inzakken en het initiatief bij de opponent zal leggen," liet Van Basten optekenen.

De trainer van Ajax vervolgde met de woorden: "Vergeleken met de wedstrijd tegen AZ denk ik dat wij donderdag wel meer speelruimte zullen krijgen. Dat kan het voetballen moeilijker maken. Gezien hun fysieke kracht en lengte moeten we vooral op onze hoede zijn bij spelhervattingen."

Van Basten was ook van mening dat de Amsterdammers leren om 90 minuten lang te presteren. "De wedstrijd tegen HSV is in ieder geval een mooie uitdaging. Al zit er wel druk op de ketel. Ook gezien de stand in de poule. Wij willen altijd goed presteren, ook tegen een goede tegenstander als HSV. Die opvatting hoort bij Ajax,"