Montoya: "Geen interesse in rentree F1"

Juan Pablo Montoya keert niet terug naar de Formule 1. Zelfs niet als hij een aanbieding van McLaren of Scuderia Ferrari zou krijgen. Dit liet de 33-jarige Colombiaan, die tegenwoordig in de NASCAR Series actief is, laten weten.

"Ik ben gelukkig in de NASCAR," liet Montoya in een reactie weten. "Mijn familie en ik hebben het naar ons zin in Amerika. Ik heb geen enkele interesse in een terugkeer naar de Formule 1. Zelfs al zouden McLaren of Ferrari me bellen, dan nog zou ik 'nee' zeggen tegen een Formule 1-rentree."

De Colombiaan beweerde zelfs dat er nog altijd Formule 1-teams zijn, die hem willen contracteren. "Ik word nog steeds benaderd en ik heb al diverse aanbiedingen afgeslagen. Als ze tegenwoordig om mijn telefoonnummer vragen, dan vertel ik ze meteen dat ze niet hoeven te bellen voor een stoeltje in de Formule 1, want daar heb ik echt geen trek meer in."

Montoya reed zijn laatste race in 2006 en was destijds actief voor McLaren. In zijn carrière als Formule 1-coureur reed in 91 races, waarvan hij er zeven wist te winnen. Daarnaast stond hij nog 23 keer op het podium.