Stevens: "We gaan de supporters missen"

PSV speelt woensdagavond het cruciale Champions League-duel tegen Atlético Madrid. Deze wedstrijd zal zonder publiek worden afgewerkt, nadat de Spanjaarden door de UEFA werden gestraft wegens ongeregeldheden tijdens het duel tegen Olympique Marseille.

Huub Stevens, trainer van PSV, is van mening dat men het voetbal door deze sanctie ook afstraft. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Maar deze sport spelen we voor de mensen. Als die er niet zijn, is het niet zoals het hoort", aldus Stevens. "Die zijn hierdoor zeker gedupeerd. Terwijl ze er volledig buiten staan. Het is heel jammer," liet hij in een reactie weten.

"We zullen ze missen. Aan de andere kant geldt dat natuurlijk ook voor onze tegenstander," vervolgde de Limburgse oefenmeester, die in het lege stadion wel een voordeel voor zijn ploeg ziet. "Wij moeten het stellen zonder achthonderd meegekomen supporters. Bij Atlético ontbreekt de steun van 40.000 man."

PSV heeft overigens geen bijzondere manier om zich voor te bereiden op de spookwedstrijd van woensdag. Eerder kregen ook het Nederlands elftal en Feyenoord hier al mee te maken. Stevens: "Het zal onwerkelijk zijn. Ik kan me herinneren dat ik bij een Europa Cup-duel op 9/11 op de bank zat. Destijds waren er wel mensen, maar die wilden er op dat moment eigenlijk helemaal niet zijn. Dat was ook heel onwerkelijk."