Melbourne rekent op Webber

De organisatie van de Grand Prix van Australië rekent op de deelname van Formule 1-coureur Mark Webber. De Australiër brak zijn been een paar dagen geleden bij een speciale fietstocht, de Mark Webber Pure Tasmania Challenge, zijn jaarlijkse liefdadigheidsevenement.

De directeur van de Australische GP in Melbourne liet aan de lokale krant The Age het volgende weten: "Ik ben vol vertrouwen dat Mark aan de start zal verschijnen. Hij is inmiddels geopereerd aan zijn been en hij zal meteen na het verlaten van het ziekenhuis aan zijn revalidatie beginnen. Ik denk niet dat hij veel van zijn testprogramma zal missen en verwacht dat hij volledig hersteld zal zijn voor de race in Melbourne. Ik heb contact gehad met zijn mensen en zij vertelden me dat hij een opgewekte indruk maakte. Het was een naar ongeluk en hij heeft een flinke klap gehad, maar zijn herstel verloopt erg goed."

Ook het team van Webber, Red Bull Racing, verwacht dat hij weer aan de start staat op 29 maart 2009, en dat de 32-jarige coureur alleen het wintertestproramma moet misssen. Sebastian Vettel, Webbers nieuwe teamgenoot, vertelde dat de Australiër gemist zal worden tijdens die tests.