Van Gaal: "PSV heeft meer kwaliteit"

AZ speelt aanstaande woensdag, in het kader van de KNVB beker, tegen PSV. Eerder dit seizoen slaagden de Alkmaarders, die momenteel de ranglijst van de Eredivisie aanvoeren, er al in om van de Eindhovenaren te winnen (1-0). Toch ziet trainer Louis van Gaal zijn ploeg niet als favoriet.

"PSV kan een wedstrijd beslissen door individuele kwaliteit. Ze hebben, na Ajax, de meeste individuele kwaliteit in de Nederlandse competitie. Vorig seizoen was dat andersom maar PSV heeft met het vertrek van een aantal spelers een jasje uitgedaan," liet Van Gaal weten. "Omdat PSV meer individuele kwaliteit heeft dan wij, moeten wij als team beter presteren. Ik merk dat mijn spelers momenteel heel veel zelfvertrouwen hebben."

AZ kan in het bekerduel nog altijd geen beroep doen op Moussa Dembélé. De aanvaller kampt nog altijd met problemen aan zijn knie. Van Gaal: "We voeren de trainingsintensiteit met hem op. Dat gaat op zich goed. Hij heeft vandaag pittig getraind, maar niet geheel pijnvrij. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat hem precies mankeert. We hebben een MRI-scan laten maken, echo's, alles is gedaan. Omdat er niets te zien is, hopen we dat het meevalt. Om het echt zeker te weten moet er een kijkoperatie worden gedaan. Dan is hij echter wel weken out."

Stijn Schaars keert woensdagavond weer terug bij de selectie van AZ. De middenvelder is helemaal hersteld van een kniekwetsuur, die hem een korte periode aan de kant hield.