[NHL] Coyotes brengen reeks Sharks ten einde

De Phoenix Coyotes hebben in een thuiswedstrijd de goede reeks van de Sharks, waarin ze zeven keer op rij wonnen, doorbroken. De Coyotes wonnen met 4-2 na al snel op een 2-0 achterstand te zijn gekomen.

Iedereen zal gezien de recente prestaties van de Sharks en de 2-0 voorsprong die zij al snel namen gedacht hebben dat hun winning streak tot acht wedstrijden verlengd zal worden. Coyotes-center Olli Jokinen had echter andere plannen. Hij scoorde twee keer en voegde daaraan nog een assist toe om uiteindelijk met een 4-2 overwinning van het ijs te gaan.

"Als we vijf tegen vijf spelen kunnen we van elk team in de league winnen," zei Jokinen, die dit seizoen al zeven goals maakte. Jokinen doelde hiermee op het hoge aantal tegengoals uit ondertalsituaties dat zij in thuiswedstrijden krijgen, ook deze wedstrijd. Naast Jokinen was ook goalie Ilya Bryzgalov goed in vorm met dertig reddingen.

Ryane Clowe liet voor de Sharks een goal en een assist optekenen. Dan Boyle maakte de tweede goal voor de Sharks, die momenteel eerste staan in de NHL met dertien overwinningen en slechts drie nederlagen. Beide goals waren in overtalsituatie. De Sharks misten vaste goalie Evgeni Nabokov en winger Jonathan Cheechoo, de topscorer van het seizoen 2006/2007.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Phoenix CoyotesSan Jose Sharks4-2
Carolina HurricanesAtlanta Thrashers2-5
Chicago BlackhawksCalgary Flames6-1
New Jersey DevilsEdmonton Oilers1-2
Anaheim DucksFlorida Panthers1-3