[NHL] Devils-goalie Brodeur uitgeschakeld

New Jersey Devils-goalie Martin Brodeur is de komende drie tot vier maanden uitgeschakeld. Hij ondergaat een operatie aan zijn elleboog. Het recordaantal overwinningen van Patrick Roy blijft voorlopig dus overeind.

Brodeur komt voorlopig zeven overwinningen tekort om tot een gelijk aantal overwinningen te komen als Roy en vijf shutouts om gelijk te komen met het shutout-record van Terry Sawchuck. Brodeur zelf lijkt zich er niet zo druk om te maken: "Ik weet niet of het komt doordat ik nog een beetje in shock ben, maar ik voel me er niet al te slecht onder. Ik heb het niet zien aankomen, maar ik begrijp het hele proces dat komen gaat. We hebben de beslissing om te opereren niet direct genomen, maar zijn eerst langs een aantal spelcialisten gegaan."

"Het is een onprettige situatie voor mij en het team, maar het is nu eenmaal zo en er valt niet veel meer aan te veranderen. Ik kan dus net zo goed positief blijven, op mijn totale carriere heeft het weinig invloed.". Kevin Weekes, de reservegoalie van de Devils, zal voorlopig starten in de basis.

Op de vraag of de Devils ook de playoffs halen terwijl ze het drie tot vier maanden zonder hem moeten doen antwoordde hij: "Ik hoop het. Die vraag zal de komende maanden beantwoord worden. Ik heb er wel vertrouwen in, Weekes is een geweldige goalie. Dat heeft hij in het verleden wel bewezen."