[DTM] Uitslag race Duitsland

Timo Scheider is de nieuwe kampioen in de DTM. De Duitser kwam in Hockenheim als eerste over de streep, voor Paul di Resta, tot vandaag zijn enige concurrent. Christijan Albers zag de finishvlag niet na een incident in de tweede ronde.

Scheider pakte bij de start gelijk de leiding. Teamgenoot Mattias Ekström wist wat het teambelang was en deed er alles aan om Di Resta achter zich te houden. In de hairpin liet hij zelfs zijn wagen staan om de Schot van de baan te dwingen. Dit leverde hem wel een stop-and-go-penalty van drie seconden op. De schade bleef echter beperkt voor Di Resta.

De tweede ronde kende een crash in de hairpin waarbij verschillende coureurs betrokken raakten. Markus Winkelhock tikte Christijan Albers aan, terwijl ook Mathias Lauda en Susie Stoddart schade opliepen. Allen moesten de strijd staken.

Vooraan ging het tussen Scheider en Di Resta, die zijn eerste pitstop twee ronden na die van Scheider maakte. Na de tweede serie pitstops lukte het Audi om Martin Tomczyk precies voor Di Resta te krijgen, maar de Duitser was niet in staat een buffer te vormen, Di Resta ging hem vrij snel voorbij om jacht te maken op Scheider. Maar Scheider wist zijn voorsprong van drie seconden niet meer uit handen te geven en reed onbedreigd naar de derde zege uit zijn DTM-carrière.