Voorbeschouwing Eredivisie speelronde 6

Komend weekend staat in de de eredivisie de zesde speelronde op het programma. Hieronder volgt een vooruitblik op komend weekend.

Vanavond trappen ADO Den Haag en FC Volendam af in de hofstad. De thuisclub begon de competitie goed met winst op Sparta en AZ, maar wist uit de afgelopen drie wedstrijden slechts één punt te pakken. Promovendus Volendam is nog altijd puntloos en heeft al vijftien treffers tegen gekregen. Zou het nu voor Het andere Oranje in Den Haag wel lukken om een punt te pakken of weet ADO de neerwaartse spiraal om te keren? Bij Volendam is Mathieu Boots in elk geval geen aanvoerder meer. Hij gaf de band over aan doelman Jeroen Verhoeven.

Morgen moet koploper FC Groningen op bezoek bij Ajax dat deze competitie nog maar twee maal gewonnen heeft en de vorige speelronde met 5-2 verloor van SC Heerenveen. Hebben ze dit verlies verwerkt en weten ze Groningen te kloppen of weet de koploper haar vorm vast te houden en winnen ze in de ArenA? Een andere topper zaterdag is die tussen de nummer drie NAC Breda en de nummer twee PSV. Traditioneel heeft de thuisclub het moeilijk in de derby tegen de club uit Eindhoven, maar dit jaar zou dat wel eens anders uit kunnen pakken. In Twente staat in Enschede de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo op het programma. Heracles staat na een goede competitiestart één punt boven de Tukkers die dit maar al te graag om willen draaien dit weekend. Daarnaast staat de wedstrijd tussen Roda JC en SC Heerenveen op het programma, een wedstrijd die vaak garant staat voor veel spektakel en doelpunten. Kan na het ontslag van Raymond Atteveld interim-trainer van Roda Martin Koopman een shock-effect teweeg brengen en de De Limburgers de eerste overwinning van het seizoen opleveren?

Zondag staat er in Nijmegen de derby tussen NEC en Vitesse op het programma. NEC zet de trend van vorig voort en doet het goed in zowel de competitie als in Europa. Vitesse daarentegen wacht nog steeds op de eerste overwinning en hoopt deze tegen de buurman te behalen. Het AZ van Louis van Gaal neemt het uit op tegen De Graafschap dat na twee verliespartijen op rij snakt naar een overwinning. Echter wist AZ in de laatste drie duels negen punten te pakken en twaalf keer het net te vinden, waardoor de Superboeren voor een goed resultaat vol aan de bak moeten. Sparta Rotterdam neemt het thuis op tegen FC Utrecht. De Kasteelheren verloren van AZ met 6-0, iets wat tegen de club uit de Domstad rechtgezet moet worden. Tenslotte neemt Willem II het thuis op tegen Feyenoord. De Tilburgers staan op de ranglijst drie punten voor op Feyenoord en de ploeg van Gertjan Verbeek zal er alles aan doen om daar verandering in aan te brengen.

Submitter:  Bron: FOK!sport