"Jammer dat Verboom weg is"

Eric Verboom besloot vorige week niet verder te gaan als bondscoach van de vrouwen van Jong Oranje. Hij vond dat de hockeybond de lange termijn uit het oog verloor. Marjolein Bolhuis-Eysvogel, commissaris tophockey dames van de KNHB, vindt het zonde.

"Ik vind het jammer dat hij weg is, maar Eric wilde nu al bijna alle namen van zijn WK-selectie zwart op wit krijgen. Dat kunnen wij niet doen. Dan zouden we een heel star beleid gaan voeren", aldus mevrouw Bolhuis. "We wilden echt dat Eric komende zomer als bondscoach naar het WK zou gaan."

"Maar hij had er geen vertrouwen in dat hij naar het wereldkampioenschap zou gaan met de spelers die hij wilde. We konden hem daar ook geen garantie over geven. Want je hebt te maken met de individuele ontwikkeling van spelers. Sommige talenten zijn al vroeg klaar voor het Nederlands elftal. Dat zag je in Beijing aan Lidewij Welten en Eva de Goede. Anderen kun je beter nog in Jong Oranje laten spelen. Zoiets kun je vooraf niet schriftelijk vastleggen", vervolgt de commissaris.

Ze zegt ook: "En komende zomer hebben we te maken met een bijzondere situatie. Het EK van het Nederlands elftal valt in dezelfde maand als het WK voor Jong Oranje. Jammer dat het zo is gelopen, want ik heb veel waardering voor Eric." De zoektocht naar een nieuwe bondscoach is inmiddels al in volle gang. Bolhuis: "We hebben meerdere mensen op het oog. Ik hoop dat we binnen een maand iemand hebben gevonden."