Schumacher: "Vergelijk Vettel niet met mij"

Michael Schumacher wil dat mensen stoppen met vergelijkingen maken tussen hem en Sebastian Vettel. Hij vindt dat kersverse Grand Prix winnaar Vettel gewaardeerd moet worden om zijn eigen prestaties en niet met hem vergeleken moeten worden.

Vettel wordt al enige tijd beschouwd als de nieuwe 'Schumacher' en de Grand Prix-winst in Monza heeft daar alleen maar aan bijgedragen, omdat hij sinds de Grand Prix van China in 2006 de eerste Duitser is die op de hoogste trede van het podium mocht staan. Schumacher sprak in Bild over Vettel. "Laat die arme jongen met rust. Ik had er altijd een enorme hekel aan als ik met anderen werd vergeleken en ik wil hem niet in een moeilijke positie plaatsen. Vettel is Vettel en als hij naam maakt, dan doet hij dat zelf."

Schumacher vindt dat de prestaties van hem en Vettel moeilijk te vergelijken zijn. "Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. Vandaag is niet te vergelijken met bijna twintig jaar geleden." Wel merkte de 7-voudig wereldkampioen op dat winst van Vettel goed is voor de autosport in Duitsland. "Duitsland heeft behoefte aan een ster als Vettel, die door dik en dun wordt gesteund. Het mooie aan Sebastian is dat hij een aardige jongen is die bovendien uitstraalt plezier te hebben in wat hij doet."

Vettel zelf vindt de vergelijking tussen hem en Schumacher niet terecht. "Ik vind het allemaal maar een beetje raar. Ik ben nog jong en sta aan het begin van mijn loopbaan. Dan is het onmogelijk om parallellen te trekken met Michael. Hij is waarschijnlijk één van de beste coureurs die de Formule 1 ooit heeft voortgebracht."