BMW: "Kubica heeft nog kans"

Zolang Lewis Hamilton en Felipe Massa nog te achterhalen zijn in het kampioenschap in de Formule 1, blijft BMW Sauber geloven in de kansen van Robert Kubica. Teambaas Mario Theissen zegt echter wel dat beide coureurs gelijk behandeld zullen worden in de rest van het seizoen.

In het kampioenschap staat Kubica momenteel veertien punten achter Hamilton. "De huidige stand van zaken biedt Robert nog altijd de mogelijkheid om kampioen te worden," aldus Theissen die daarbij refereert aan vorig jaar toen Kimi Räikkönen met een grotere achterstand dan de Pool alsnog kampioen werd. Kubica heeft echter niet de nummer één positie binnen het team. "Wij doen niet aan hiërarchie. Wij benoemen geen eerste en tweede coureur voor een bepaalde race.'

"Ons team is zo opgezet dat beide coureurs dezelfde support krijgen, evenveel bronnen tot hun beschikking hebben en aanspraak kunnen maken op evenveel knowhow. Daarna is het afwachten wat er tijdens de race gebeurt, maar het mag duidelijk zijn dat Robert op volledige steun van het team kan rekenen."