Vooruitblik Eredivisie Speelronde 3

Komend weekend wordt in de Eredivisie de derde speelronde afgewerkt. Op dit moment kent de nationale competitie vier ploegen, die allen zes punten hebben. Het gaat om ADO Den Haag, FC Groningen, Willem II en PSV. Hieronder volgt een vooruitblik op komend weekend.

Op vrijdagavond trappen FC Utrecht en Willem II af voor de derde ronde in de competitie. De Tilburgse formatie kende een zeer goede start en is gedeeld koploper. Voor FC Utrecht kon het seizoen niet beroerder beginnen. De club uit de Domstad staat momenteel laatste en zal er alles aan willen doen om van die hatelijke nul af te komen. Met de steun van het fanatieke publiek moet dit in eigen huis wellicht kunnen lukken!

Een dag later staat het treffen tussen Vitesse en Sparta Rotterdam op het programma. Beide ploegen hebben de eerste twee wedstrijden verloren. De verwachting is dan ook dat zij er een aantrekkelijk duel van gaan maken, aangezien er een kans bestaat om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Sparta mist nog steeds doelman Wapenaar, ex-Vitesse. Ook de wedstrijd tussen AZ en PSV wordt op zaterdagavond gespeeld. De Alkmaarse formatie kende een stroeve start van het seizoen door te verliezen van NAC Breda en ADO Den Haag. Wel speelde men tegen ADO het beste voetbal van de laatste maanden, volgens Van Gaal. Bij de club uit Eindhoven loopt het allemaal wat soepeler en staat men op de derde plaats.

Op zondag staat De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Hierover volgt dit weekend, in samenwerking met Goal.com, nog een uitgebreide vooruitblik. Ook SC Heerenveen en NEC zullen het op die dag tegen elkaar opnemen. Beide ploegen kenden een behoorlijke start van het seizoen en hebben vier punten vergaard. Daarnaast speelt promovendus FC Volendam tegen FC Twente. De ploeg uit het Palingdorp heeft nog altijd geen punten, maar het is nog de vraag of ze dit weekend van de nul afkomen. In de ploeg uit Enschede treffen zij namelijk een stugge tegenstander, die het vorig seizoen uitstekend heeft gedaan. Wel wacht Steve McClaren nog op zijn eerste zege met de Tukkers.

Welke ploegen uit de top vier slagen er in om ook hun derde duel te winnen? En welke clubs in de kelder van de Eredivisie gaan dit weekend hun eerste punten pakken? Zondagavond zullen al deze vragen beantwoord zijn, want dan is de derde speelronde van de Eredivisie weer achter de rug.


Programma derde speelronde:

DatumThuisUit
19/09FC UtrechtWillem II
20/09VitesseSparta
20/09Heracles AlmeloFC Groningen
20/09AZPSV
21/09FeyenoordAjax
21/09De GraafschapADO Den Haag
21/09FC VolendamFC Twente
21/09Roda JCNAC Breda
21/09SC HeerenveenNEC
Submitter:  Bron: FOK!sport