Kalou: "Blij dat ik geen Nederlander ben geworden

Salomon Kalou heeft gezegd dat hij blij is dat hij twee jaar geleden geen Nederlander is geworden. De Ivoriaan wilde in 2006 de Nederlandse nationaliteit verkrijgen, zodat hij voor het Nederlands elftal kon uitkomen tijdens het WK in Duitsland.

"Achteraf moet ik zeggen dat ik blij ben dat het niet lukte om Nederlander te worden," aldus Kalou, oud-speler van Feyenoord. "Het was mijn lot om voor Ivoorkust te spelen. Het voelt fantastisch om het shirt van de nationale ploeg aan te trekken."

Kalou, die tegenwoordig voor Chelsea speelt, zei verder dat hij toendertijd hectische tijden meemaakte. "Het was een moeilijke periode. Als jonge speler is het altijd het beste om alleen met voetbal bezig te zijn, niet met dit soort dingen. Bovendien werd het, door alle publiciteit, een politiek verhaal."

In zijn geboorteland Ivoorkust was men niet blij toen Kalou liet weten dat hij voor ons land wilde spelen. "Voor mijn familie was het ook moeilijk, want de Ivoriaanse bevolking begreep niet waarom ik Nederlander wilde worden. Voor mij leek het op dat moment echter het beste voor mijn carrière."