Bos vindt nieuwe schaatsploeg

Schaatser Jan Bos heeft een nieuwe schaatsploeg gevonden. De Hierdenaar gaat samen met onder andere Gretha Smit rijden voor de nieuwe ploeg Hofmeier. Deze ploeg onder leiding van Ron Neymann is kleiner van opzet dan de vorige werkgever Telfort, maar dat deert Bos niet, want hij gaat voor goud in Vancouver in 2010.

"Ik kan hier alles doen wat ik wil doen. Grote ploegen kunnen mij niet meer faciliteiten bieden." aldus Bos tijdens de presentatie van de ploeg. "Je kunt ook in je eentje gaan schaatsen, maar dat is niet ideaal. Na een gesprek met trainer Ron Neymann bleek dat het klikte. Ik heb verteld hoe gemotiveerd ik nog ben."

Naast Bos en Smit rijden ook Pim Schipper, Jurre Trouw, Foske Tamar van der Wal en Marja Vis voor de nieuwe ploeg. Bos vindt het leuk dat de ploeg in de vorm van Schipper en Trouw ook talenten herbergt. "Zij zijn eigenlijk mijn grootste faciliteit. Ik heb deze jongens nodig om mezelf te verbeteren. Zij willen niets liever dan mij eraf rijden. Die motivatie had ik zelf ook op die leeftijd. Van subtopper willen zij uitgroeien naar topper. Dat is de leukste fase die je bij het schaatsen hebt."

Ook voor Gretha Smit bevalt de nieuwe manier van werken prima. "Ik heb geen zin meer om zoveel in het buitenland te zijn. Als ik op Schiphol sta, word ik al moe. In Nederland kan ik alles doen, daarvoor hoef ik niet zo nodig weg. Iedereen in deze ploeg is een beetje vrij. Je bent zelf verantwoordelijk. Bij een grote commerciële ploeg is het moeilijker om je eigen plan te trekken."