Red Bull was wisselend in kwalificatie

Hoewel Mark Webber weer eens ouderwets bezig was in de kwalificatie, was zijn teammaatje David Coulthard minder fortuinlijk met een veertiende startplaats. De Australiër staat morgen op Spa-Francorchamps op de zevende plek.

Met die plaats heeft Webber weer eens kans op een puntenfinish; zijn laatste was een zesde plaats in Frankrijk. Maar hij heeft met zijn goede begin van het seizoen toch al achttien punten bij elkaar verzameld. "We zijn iets sneller dan in Valencia. Het was wel moeilijk om in Q3 te komen. Het zat zoals gewoonlijk weer erg dicht bij elkaar, dus we moesten echt een paar extra tienden zien te vinden om in de top-tien te komen. We zullen moeten afwachten hoe het morgen uitpakt met de strategie, maar volgens mij maken we een zeer goede kans op punten", aldus een zichtbaar tevreden Webber na afloop.

Coulthard daarentegen was dat duidelijk niet. "Ik ben hier niet zo blij mee. De veertiende startplaats is niet goed, maar het zit allemaal ook zo dicht bij elkaar in het middenveld. We zullen moeten kijken wat we morgen nog kunnen doen", hield de Schot het kort.