Robben geblesseerd, Babel vervangt hem

Arjen Robben komt vanavond niet in actie tijdens het oefenduel tussen het Nederlands elftal en Australië. De speler van Real Madrid is licht geblesseerd en zal vanaf de tribune toekijken. Zijn plaats wordt overgenomen door Ryan Babel.

Bondscoach Bert van Marwijk koos verder voor de spelers, die vorige maand aan de start van het duel tegen Rusland (1-1) verschenen. Dit betekent dat Klaas-Jan Huntelaar wederom als diepe spits zal fungeren. Babel, Rafael van der Vaart en Robin van Persie staan achter de speler van Ajax.

Op het middenveld zullen Mark van Bommel en Nigel de Jong als blok voor de defensie optreden. Deze achterste linie bestaat uit Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen, André Ooijer en John Heitinga.

Australië start met vier spelers die ervaring hebben met het spelen in de Eredivisie. Brett Emerton heeft een Feyenoord verleden en Luke Wilkshire kwam uit voor FC Twente. Ook Brett Holman (AZ) en Jason Culina (PSV) zullen in de basis starten.


Opstellingen:
Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Ooijer, Heitinga; Van Bommel, De Jong; Babel, Van der Vaart, Van Persie; Huntelaar

Australië: Schwarzer; Neill, Culina, Emerton, Wilkshire, Kennedy, Kewell, Carney, Coyne, Valeri, Holman