STR opnieuw met twee auto's in Q3

Deze kwalificatie was opnieuw een goede voor Scuderia Toro Rosso, want opnieuw net als in Valencia reden beide wagens in de laatste kwalificatiesessie. Sébastien Bourdais was dit keer sneller van teamgenoot Sebastian Vettel.

De Fransman zette in de eerste sessie ook al verrassend de snelste tijd neer en in Q3 versloeg hij Vettel door de negende tijd te rijden. Na afloop was Bourdais dan ook erg blij: "Dit was eindelijk een keer een kwalificatie waarna ik na afloop tevreden uit de auto kan stappen. Ik heb goed gereden en het team ook zoals gewoonlijk ook uitstekend werk verricht. De auto deed het erg goed al konden we niet écht het gevecht aangaan met de coureurs voor ons."

"We zullen echter moeten afwachten wat voor strategie iedereen morgen heeft. We zitten maar een paar tienden van de zesde en de zevende plaats af. Het begint allemaal een beetje op z'n plaats te vallen voor mij en tot nu toe is dit een goed weekend. Ik heb het gevoel dat dit circuit beter bij mijn rijstijl past. Ook was het erg leuk om mijn naam bovenaan de tijdenlijst te zien staan in Q1. Dat was alweer een tijdje geleden dat me dat was gebeurd!" aldus een licht verbaasde Bourdais.

De Duitse teamgenoot Vettel was ook wel tevreden met zijn tiende plaats, ondanks dat hij zijn meerdere moest erkennen in Bourdais. "Ik ben best blij met dit resultaat en we mogen tevreden zijn om weer met beide wagens in de top tien te staan. Dat hadden we niet verwacht op dit circuit. We hebben dus een sterke kwalificatie achter de rug."

"Ik had het vandaag wat moeilijk in de secties waar de coureur niet zoveel hoeft te doen. Daar kon ik niet de snelheid vinden die Sébastien wel had. Ik verpestte mijn laatste vliegende rondje een beetje, maar dit had geen al te groot effect op mijn eindpositie. Ik denk dat we een goede strategie hebben voor morgen. Zoals het er nu naar uitziet start ik aan de vieze kant van het circuit, maar mocht het regenen dan is dat juist de goede kant", volgens Vettel.