[SF] Buurman reed prima in de regen

De 21-jarige Gelderse coureur Yelmer Buurman deed het gisteren in het eerste raceweekend van de Superleague Formula een stukje beter dan landgenoot Robert Doornbos. In de eerste race op zaterdag werd Buurman vierde en in de tweede race, verreden in de stromende regen, achtste.

Daarmee staat PSV netjes op een zesde plaats in het zeventien deelnemers tellende veld. Op een doorweekte baan reed Buurman de snelste raceronde, die was een seconde sneller dan zijn eerstvolgende concurrent. Maar een uitje op het natte gras en een los reclamebord onder zijn voorvleugel zorgden ervoor dat hij in de tweede race genoegen moest nemen met de achtste plek, na van P14 gestart te zijn.

"Je zag vanwege de spray helemaal niets meer, maar het is me toch gelukt. Vooral de wijze waarop ik Duncan Tappy kon inhalen voor de vierde plaats, was geweldig. Ik had hem al een halve ronde in het vizier en ineens had ik hem bij de kladden." Nadat hij achter Tappy vandaan was, kon de Nederlander snelle rondetijden rijden. Maar hij raakte weer wat achterop door het uitstapje naast de baan: "Met een vrije baan voor me, kon ik ineens een stuk harder. Maar helaas bleken de banden het vele water niet meer aan te kunnen."

Het volgende raceweekend voor de SF is 20 en 21 september in Duitsland op de Nürburgring.