Doornbos hoopt op IndyCar of F1

Voor volgend jaar hoopt Robert Doornbos op een stoeltje in IndyCar Series of de Formule 1. De Nederlander, die afgelopen weekend in Rotterdam was voor de RaceSalon (fotoverslagen deel 1 en deel 2) en BCR, bezocht al een aantal IndyCar Series-teams.

Hij wordt al genoemd als vervanger van Dan Wheldon bij Ganassi. Doornbos reed in 2007 een ijzersterk debuutseizoen in de Champ Car World Series maar na de fusie van de IndyCar met de Champ Car was er geen plaats meer voor hem. "Na al mijn successen van vorig jaar, vind ik het niet sterk van Champ Car dat ze hun toprijder niet over hebben genomen naar IndyCar", vertelde Doornbos aan OpenWheelWorld.net.

"Ik ben er nog steeds ziek van, maar wat kan je er aan doen? De focus voor volgend jaar ligt op IndyCar of Formule 1. Dankzij het hele Champ Car/IndyCar-verhaal heb ik nu ook goede contacten met ING en Renault en ik heb al veel IndyCar-teams bezocht, meer kan ik er nog niet over zeggen."

Verderop in het jaar komt Doornbos ook in actie in de nieuwe Superleague Formula, een klasse waar voetbalteams een team sponsoren. Over de tests die de Nederlander reed voor AC Milan was hij heel tevreden. Op 31 augustus wordt op Donington Park in Engeland de eerste race verreden in de SLF.

"De Superleague Formula-wagen kent veel gelijkenissen met de Panoz DP01, alleen heeft die wagen een veel zwaardere (V12-)motor en dat beïnvloedt de balans van de wagen sterk", aldus Doornbos. "De Superleague Formula-wagen lijkt ook veel op de Lola die ik in de Formule 3000 heb gereden, het is dus een wagen die me erg goed ligt."