Olympisch elftal wint van België

Het olympisch elftal onder leiding van Foppe de Haan heeft gisteravond in Genk gewonnen van de Belgische evenknie. In een duel waarin de Nederlanders nauwelijks beter waren dan de zuiderburen, tekende Roy Makaay voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het olympische team van België had de grootste mogelijkheden in de wedstrijd, maar Giuseppe Rossini en Moussa Dembélé wisten er geen raad mee. Ajacied Jan Verthongen raakte namens de Belgen de paal en Faris Haroun stuitte op doelman Piet Veldhuizen.

Nederland stelde daar weinig tegenover en leed met name in de eerste helft vaak balverlies. Na rust ging het na het inbrengen van Ryan Babel en Jonathan de Guzman beter met Nederland. Er werd beter gecombineerd en Nederland kreeg enkele mogelijkheden. Een inzet van Roy Makaay werd door de Belgen van de lijn gehaald.

Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak voor Nederland. De Guzman gaf een steekpass op Roy Makaay die beheerst af wist te ronden door de bal in de verre hoek te schieten. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord.

Voor het begin van de Olympische Spelen zal het elftal van Foppe de Haan nog spelen tegen de olypmpische elftallen van Kameroen en Ivoorkust om vervolgens op zeven augustus het toernooi tegen Nigeria aan te vangen.