Breukink: "Morgen wordt veel duidelijk"

Denis Menchov heeft dinsdag dure seconden verloren in de strijd om de gele trui. Tijdens de afdaling van de Bonette, in de zestiende etappe van de Tour de France, verloor de Rus de aansluiting met de directe concurrentie en moest uiteindelijk 34 seconden toegeven.

Breukink was zichtbaar teleurgesteld over de stuurmanskunsten van Menchov. "Het zijn seconden die in Parijs erg belangrijk kunnen zijn," aldus de ploegleider van Rabobank. "Alles verliep in de klim daarvoor prima, het was verrassend dat hij het contact kwijtraakte. Dat zijn foutjes die je op zulke momenten niet mag maken."

Toch sprak Breukink ook duidelijke taal. Menchov zal morgen, tijdens de etappe naar Alpe d'Huez, aan moeten vallen om nog enig zicht op de gele trui te houden. "Vandevelde is er vandaag al afgegaan, daar zullen er morgen nog wel twee of drie bijkomen."

Vooralsnog heeft Cadel Evans, vanwege zijn sterke tijdrit, de beste papieren om in het gele tricot in Parijs te eindigen. Toch heeft Breukink zijn bedenkingen daarbij. "Op papier is Evans de beste tijdrijder, maar je weet het nooit. Bovendien gaat het niet alleen om hem, je hebt ook nog Frank Schleck en Carlos Sastre van CSC. Morgen gaat veel duidelijk worden."