Jonker blijft trainer Willem II

Andries Jonker blijft hoofdtrainer van Willem II. De 45-jarige Amsterdammer gaat deze functie officieel combineren met die van technisch directeur, zoals hij sinds het ontslag van Dennis van Wijk eigenlijk al deed.

Jonker, die Willem II ternauwernood in de eredivisie hield, krijgt Alfons Groenendijk en Marcel Valk als assistenten. "Uiteindelijk is dit voor Willem II vermoedelijk de beste constructie", stelt Jonker, die door voorzitter Hans Verbunt onlangs al de Guus Hiddink van Willem II werd genoemd.

"Zo'n compliment is heel mooi, alleen heb ik het bestuur wel direct duidelijk gemaakt dat er iets moest veranderen. Aangezien ik een perfectionist ben, waren alle zware taken niet meer goed te combineren. Een verzwaring van de technische staf was dan ook nodig en die eis is ingewilligd. Met Groenendijk trekken we een ervaren man aan, die heel dicht naast mij kan werken. Valk zit in een ander stadium van zijn carrière, maar de afgelopen maanden hebben we bij Willem II al kunnen merken hoe belangrijk ook hij kan zijn", verduidelijkt Jonker de gemaakte keuze.