[NBA] Lakers thuis langs Celtics

De Los Angeles Lakers hebben de derde wedstrijd van de NBA-finale weten te winnen. De Boston Celtics werden in het Staples Center met 87-81 verslagen.

De belangrijkste man en tevens ook de topscorer van de Lakers was Kobe Bryant. Hij eindigde de wedstrijd met 36 punten en zeven rebounds. De Lakers begonnen agressief en dat was te merken aan het aantal gekregen vrije worpen in de eerste helft. Terwijl in de tweede wedstrijd het team uit Los Angeles slechts twee vrije worpen kregen, gingen ze in deze wedstrijd maar liefst achttien keer naar de vrije worplijn in het eerste kwart. Helaas werd er door beide teams weinig van de vrije worplijn benut. Bryant benutte slechts twaalf van zijn twintig vrije worpen, terwijl het een van de beste vrije worpschutters is. De grote verrassing van de avond was Sasha Vujacic. De guard van de Lakers scoorde twintig punten in 27 minuten speeltijd. “Als ik eenmaal in mijn ritme zit, ben ik niet te houden”, aldus de Sloveen die zichzelf The Machine noemt.

Kevin Garnett van de Celtics kwam tot slechts dertien punten. De power forward was vrijwel onzichtbaar in het offensief van de groene heren. Ray Allen scoorde 25 punten en schoot zelfs vijf van zijn zeven genomen driepunters raak. Paul Pierce kwam al vroeg in de wedstrijd in de problemen door persoonlijke fouten die hij maakte, waardoor hij het grootste gedeelte van de wedstrijd op de bank mocht plaatsnemen. Donderdagavond zal de vierde wedstrijd in Los Angeles gespeeld worden. De Celtics staan op dit moment met 2-1 voor.