Honda presenteert RA108

Honda heeft afgelopen dinsdag in Brackley de nieuwe kleurstelling onthuld voor het seizoen 2008. De nieuwe wagen is een vervolg op op de Earth Car van vorig jaar.

Nieuw bij het team van Honda zijn de 33-jarige Alexander Wurz en Ross Brawn. Alexander Wurz neemt de rol van testcoureur opzich. Wurz beëindigde na de Grand Prix van China vorig jaar zijn race-carriere bij het team van Frank Williams.

Nick Fry staat zijn plaats af aan de Brit Ross Brawn. Brawn, die afgelopen jaar een jaar rust nam kwam eerder van Ferrari.

Brawn: "De RA108-wagen is aërodynamisch en mechanisch volledig anders dan zijn voorgangers. Het nieuwe ontwerp is zo gemaakt dat er meer ruimte is voor aërodynamische vondsten en er gedurende het seizoen gemakkelijker upgrades kunnen worden geïntroduceerd. De eerste upgrade hebben we al in Melbourne, voor de eerste race. Dan hebben we al een geheel herzien aërodynamisch pakket klaar. De twee grootste regel wijzigingen hadden te maken met de elektronica en de versnellingsbak. Vooral de invoering van de standaard-ECU zorgde veel werk tijdens de wintertests."

2007 was een slecht jaar voor Honda. Met zes punten leverde dat de achtste positie op in het constructeurs kampioenschap. "Ons doel is om weer terug te komen op het niveau waarop we ons tijdens het tweede deel van het seizoen 2006 bevonden, toen we iedere race nog om de punten mee konden vechten. Pas als we ons weer in die situatie bevinden, is onze basis pas solide genoeg om met nieuwe, meer ambitieuze doelstellingen te komen. Hoe groot de stap is die we met deze wagen vooruit kunnen zetten, weten we pas later. In principe zijn echter alle ingrediënten aanwezig om Honda weer de goede weg op te helpen," aldus Brawn