Slory en Emanuelson lijken klaar voor klassieker

Feyenoord zal zondag in de Kuip tegen Ajax aan kunnen treden met Andwélé Slory. De aanvaller raakte in het eerste competitieduel zwaar geblesseerd, maar maakt vanavond zijn rentree bij Jong Feyenoord. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid één helft meespelen.

De terugkeer van Slory biedt Feyenoord meer snelheid en variatie in de aanval, iets wat de laatste weken een tekortkoming was voor de Rotterdammers. De wedstrijd tegen De Graafschap kwam echter nog te vroeg voor Slory.

De Amsterdammers kunnen waarschijnlijk ook weer over een fitte basisspeler beschikken. Urby Emanuelson verscheen vandaag weer op het trainingsveld. Hij komt terug van een knieblessure. Samen met fysiotherapeut Frank van Deursen werkte hij een hersteltraining af. Na afloop was de linksback tevreden over het verloop van de training: "Ik heb genoeg dingen kunnen doen, het ziet er wat mij betreft goed uit. Woensdag of donderdag hoop ik met de groep mee te kunnen trainen. Als dat lukt, kan ik er zondag hopelijk ook bij zijn tegen Feyenoord."

Ajax staat op dit moment eerste in de Eredivisie, gevolgd door Feyenoord met hetzelfde aantal punten. De Amsterdammers hebben echter een beter doelsaldo.