Hamilton wil 'Nico, Sutil of Heikki'

Nu bekend is geworden dat Fernando Alonso per direct vertrekt bij het team van McLaren Mercedes, heeft McLaren-rijder Lewis Hamilton nog geen zekerheid over wie volgend jaar zijn teamgenoot zal worden. De jonge Brit heeft het liefste een teamspeler als teamgenoot.

Hamilton, die in zijn debuutjaar in de Formule 1 tweede werd, wil er het volgende over kwijt: "Ik heb er nog niet echt over nagedacht. Nick Heidfeld heeft nog een contract lopen bij BMW waar hij niet vanaf lijkt te stappen. Ik denk dat het tussen Nico Rosberg, Heikki Kovalainen en Adrian Sutil gaat. Een van die drie zal het hoogstwaarschijnlijk gaan worden. Ik denk dat het allemaal fantastische rijders zijn en ik ken ze allemaal erg goed. Ik weet echt niet wie ik zou kiezen als ik het voor het zeggen had, maar we hebben wel een goede teamspeler nodig."

Eerder vandaag maakte het team van Williams echter bekend dat ze Rosberg sowieso voor volgend seizoen willen behouden. Kovalainen en Sutil lijken dus over te blijven.

Over het vertrek van Alonso zei Hamilton nog: "Ik hoorde vrijdag pas dat Alonso vertrekt bij McLaren. Ik wens hem veel geluk voor komend seizoen, waar hij ook zal rijden."