"Davydenko probeerde niet te winnen"

Een nieuwsbericht in de categorie opmerkelijk: tennisser Nikolaj Davydenko heeft in het toernooi van Sint-Petersburg een waarschuwing gekregen omdat hij, volgens de umpire, niet hard genoeg probeerde om te winnen.

De Rus speelde in de tweede ronde tegen de Kroaat Marin Cilic. De eerste set won Davydenko makkelijk met 6-1. In de tweede set ging het mis, Davydenko verloor die set met 7-5. Na de tweede set was het volgens de Belgische umpire Jean-Philippe Dercq genoeg geweest en gaf Davydenko een waarschuwing omdat hij "niet hard genoeg" probeerde om te winnen. De waarschuwing hielp echter niet, ook de derde set ging naar Marin Cilic met 6-1.

"Ik was verrast", aldus Davydenko. "Van zo'n maatregel heb ik nog nooit gehoord. Nooit eerder heb ik zo'n waarschuwing gehad." Eerder dit jaar kwam Davydenko in opspraak naar aanleiding van een tennispartij in Polen. De ATP heeft een onderzoek lopen naar die wedstrijd tussen Davydenko en Vassalo Arguello. Na een makkelijke winst in de eerste set door de Rus werd er opmerkelijk veel gegokt op verlies van Davydenko. Prompt gaf de Rus op in de derde set waardoor Arguello doorging naar de volgende ronde.

Update 14:49

De ATP heeft Davydenko inmiddels een boete opgelegd van 2000 dollar omdat hij "zijn best niet had gedaan."