Henin naar halve finales Zürich

Justine Henin heeft het voor elkaar gekregen om zich voor de halve finale van de Zürich Open te plaatsen. De Belgische tennisster, die als eerste geplaatst is, kende weinig problemen in de partij tegen Agnieszka Radwanska.

Henin is overigens de enige geplaatste speelster die tot de halve finales is doorgedrongen. Vrijdag kwamen er nog twee speelsters van de plaatsingslijst in actie, maar zij moesten de strijd met diverse blessures staken.

Svetlana Kuznetsova speelde tegen Francesca Schiavone uit Italië. De Russin verloor de eerste set met 6-3 en hield het in de tweede set, bij een stand van 3-3, voor gezien. Ze had namelijk een blessure aan haar schouder.

Ook de Franse Marion Bartoli kon haar partij tegen haar landgenoot Tatiana Golovin niet voltooien. De eerstgenoemde staakte de strijd in de eerste set bij een stand van 5-4. Een knieblessure maakte het voor de eerstgenoemde Française onmogelijk om verder te spelen.

Henin kruist in de halve eindstrijd de degens met Nicole Vaidisova. De tennisster wist haar partij in de kwartfinale met 6-1 en 6-4 van Alona Bondarenko uit Oekraïne te winnen. Het andere duel in de halve finales gaat tussen Golovin en Schiavone.