Uitslag Man City - Man United

De eerste echte derby van het nieuwe Premier League seizoen heeft direct een sensatie opgeleverd. Manchester United wist bij stadsrivaal City niet te scoren, en beet opnieuw in een zure appel.

United was in het gehele duel praktisch de sterkste, maar wist dat door kordaat optreden van Kasper Schmeichel niet om te zetten in een doelpunt. Vooral nieuweling Nani was dichtbij de opening, maar vond het net niet. Na een halfuur had City nog helemaal niets laten zien, maar pakte het toch de leiding. Elano zette Geovanni vrij, en deze schoot de bal via Nemanja Vidic in het doel van Edwin van der Sar.

City kon zelfs na de goal geen extra druk zetten, maar de verdediging stond uitstekend. Vooral Micah Ricahrds deed geweldig werk, en wist United, dat Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo moest missen, van een gelijkmaker te onthouden. Vidic raakte nog wel de lat, en ook Carlos Tévez was dichtbij, maar Manchester City had overduidelijk een engeltje op de lat. United heeft door het verlies pas twee punten uit de eerste drie duels, en daarmee heeft de regerend kampioen de slechtste competitiestart ooit.

Manchester City - Manchester United 1-0
31' Geovanni 1-0

Submitter:  Bron: FOK!