KNWU tegen komst Rasmussen

De Nederlandse wielerbond (KNWU) heeft de organisatoren van het criterium in Pijnacker gevraagd om Michael Rasmussen niet deel te laten nemen. Eerder deze week werd bekend dat de voormalige rijder van Rabobank in de Zuid-Hollandse plaats mee zal rijden.

Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, vind het een slecht idee als Rasmussen daadwerkelijk in actie komt. Bovendien is het niet goed voor de geloofwaardigheid van de wielersport. "We kunnen en willen het niet verbieden, maar ik hoop dat de organisatie in Pijnacker er van afziet een feestje rond Rasmussen te bouwen", liet hij donderdag weten.

Rasmussen werd tijdens de afgelopen Tour de France door Rabobank ontslagen, nadat bekend werd dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats tijdens de trainingen. Hierdoor was het voor de Deen mogelijk om mogelijke dopingcontroles aan zich voorbij te laten gaan.

De leiding van de Rabobank-wielerploeg en de internationale wielrenunie (UCI) hebben een onderzoek gestart naar aanleiding van deze gebeurtenissen, waardoor Rasmussen vooralsnog geen schorsing uit hoeft te zitten.