Feyenoord opent met gelijkspel

Feyenoord is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd op het eigen Rotterdam Port Tournament te winnen. Tegen het Portugese FC Porto bleef het 0-0. Liverpool is na één dag de koploper.

De Rotterdammers hoefden tegen Porto niet veel onder te doen, al waren de Portugezen wel vaker gevaarlijk. Onder meer was Lisandro López dichtbij de openingstreffer. Feyenoord kwam ook meermaals dichtbij. Allereerst was er twijfel of Kevin Hofland een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst had binnengekopt, maar na herhalingen bleek dat deze slechts op de lijn kwam. Gestuntel van de Portugese goalie bracht Feyenoord bijna alsnog de 1-0, maar ook ditmaal bleef de bal maar net voor de lijn. Het zou bij 0-0 blijven.

Eerder al speelden het Chinese Shanghai Shenhua en Liverpool uit Engeland tegen elkaar. Liverpool maakte zijn status als favoriet al snel waar, toen nieuwe spits Fernando Torres het doel vond. De Spanjaard maakte dankbaar gebruik van een scherpe pass van eveneens een nieuwe speler, Yossi Benayoun. De stugge Chinezen hielden nog lang vol, maar na een dik uur kon de ingevallen Steven Gerrard het duel beslissen. Ryan Babel en Dirk Kuijt vielen in. De laatste kreeg een warm onthaal in de Kuip, waar hij meerdere jaren namens Feyenoord speelde.