Renault vindt balans in wagen

Renault kan uitkijken naar een competitief weekend. Het Franse team reed vandaag twee goede testsessies waarin ze duidelijk lieten zien dat er progressie geboekt is.

"We volgden vandaag een ander programma dan normaal, wat leek te werken voor ons," zei Heikki Kovalainen. "De auto voelde direct goed aan en de balans was gedurende de twee sessies prima in orde. Ik kon op de beide banden goede tijden neerzetten en we weten wat het verschil tussen de beide compounds is. Vergeleken met vorige races, is dit een erg goed begin van het weekend. Nu moeten we ons hoofd erbij houden en gaan voor een goed resultaat op zondag." De Fin zette aan het eind van de tweede sessie een tweede tijd neer.

Teamgenoot Giancarlo Fisichella moest aan het begin van de dag nog de balans vinden, maar later op de dag noteerde hij een keurige achtste tijd. "Mijn dag begon een beetje moeilijk en we hebben veel aan de auto moeten veranderen om de balans te verbeteren,” zei de Italiaan. “Aan het begin van de tweede training was ik nog steeds niet helemaal tevreden met de auto, maar de veranderingen hebben wel gewerkt. We hebben nog wel wat te doen, maar het gaat de goede kant op."