Yamamoto rijdt eerste rondjes in Spyker

Sakon Yamamoto heeft vandaag zijn eerste ronden gereden in de Spyker-bolide. Dat de Japanner druk bezig was om zijn wagen juist af te stellen, was duidelijk te merken aan de langzame rondetijden die hij liet noteren.

Ondanks het feit dat Yamamoto vandaag veel trager reed dan zijn teammaat Adrian Sutil, is hij tevreden met de resultaten die hij vandaag geboekt heeft. "Vandaag was de eerste keer dat ik in een Spyker-auto reed. 's Ochtends waren we vooral bezig met mijn zitpositie en uitzoeken of alles in de auto goed werkte. We weten dat mijn uiteindelijke tijd erg slecht was, maar hier hebben we later op de dag nog aan gewerkt", aldus de nieuwe Spyker-coureur.

Yamamoto, die vorig jaar het seizoen afmaakte bij Super Aguri, had liever nog wat meer rondjes met de Spyker F8-VII willen rijden. "Vanmiddag hebben we aandacht besteed aan het wennen aan de auto. Het was jammer dat ik de zachtere banden niet goed heb kunnen proberen, want ik had telkens last van verkeer en later kwam er nog een gele vlag. We zullen hard blijven werken om morgen goed te presteren."

Yamamoto werd in beide vrije trainingen van vandaag laatste, op ruime achterstand van zijn teamgenoot Sutil.

Uitslagen van vandaag:
Eerste vrije training
Tweede vrije training